تاریخ انتشار : دوشنبه 19 اردیبهشت 1401 - 11:22
کد خبر : 108572

پیش‌بینی بازار سهام؛ شاخص ۲ میلیون واحدی بورس تا پایان سال؟

پیش‌بینی بازار سهام؛ شاخص ۲ میلیون واحدی بورس تا پایان سال؟

به اعتقاد کارشناسان بازار سهام، شاخص ۲ میلیون واحدی دور از دسترس نیست، اگر شرایط تورمی ادامه پیدا کند، شاخص کل بورس می‌توانند سقف تاریخی خود را که در سال ۹۹ به دست آمد را دوباره پس بگیرد، اما این موضوع مستلزم آن است که انتظارات تورمی همچنان افزایشی باشد، از سوی دیگر وضعیت برجام

به اعتقاد کارشناسان بازار سهام، شاخص ۲ میلیون واحدی دور از دسترس نیست، اگر شرایط تورمی ادامه پیدا کند، شاخص کل بورس می‌توانند سقف تاریخی خود را که در سال ۹۹ به دست آمد را دوباره پس بگیرد، اما این موضوع مستلزم آن است که انتظارات تورمی همچنان افزایشی باشد، از سوی دیگر وضعیت برجام و توافق هسته‌ای نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.

کارشناسان بازار سهام معتقدند، رسیدن گزارشات سالیانه شرکت‌ها در اردیبهشت ماه، نزدیکی به فصل مجامع و تقسیم سودها، در کنار رشد نرخ ارز نیمای و قیمت‌های فعلی در بازا‌های جهانی می‌تواند جاذبه‌های رشد بنیادی بازار را تقویت کند و امید‌های تداوم روند افزایشی و بهبود بازار سهام را ارتقاء دهد، اما شرایط ملتهب بازار‌های جهانی و رسیدن اخبار نامطلوب و کاهنده سود شرکت‌ها می‌تواند ریسک بازار را افزایش و شیب روند افزایشی را کند نماید.
در شرایط فعلی، تداوم روند افزایشی بازار با شیب ملایم مورد انتظار خواهد بود، اما ممکن است در برخی هفته‌ها پس از رشد‌های مقطعی بورس، نماد‌های رشد یافته، اندکی استراحت یا اصلاح مقطعی را تجربه کنند، بنابراین سهام‌دارانی که قصد خرید دارند باید به این نکته به خصوص با دیدگاه کوتاه مدت توجه نمایند، اما در بازه میان و بلند مدتی قیمت‌های فعلی عمدتا دارای پشتوانه است. در چنین شرایطی سهام‌داران باید بر اساس استراتژی معاملاتی خود عمل کنند، تا ضرر و زیانی را متحمل نشوند.
از سویی، برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند که بازار سرمایه در سال ۱۴۰۰ از تورم و سایر بازار‌ها عقب مانده و به همین دلیل می‌تواند مقصد پول‌های سرگردان باشد که البته برای این منظور نیاز به چند محرک مثبت مانند واگذاری سهام خودرویی ها، اخبار مثبت از مذاکرات سیاسی و… دارد.
پیش‌بینی بازدهی ۵۰ درصدی بورس در سالجاری
فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۰۰ شرکت بازار بازدهی بیش از ۵۰ درصدی را به ثبت رسانده‌اند، اظهارداشت: از سویی به دلیل اینکه این شرکت‌ها وزن خاصی بر روی شاخص کل نداشته‌اند، بازدهی شاخص کل در این مدت حدود ۱۳ درصد بوده است. بنابرابن این موضوع نشان‌دهنده آن است که نماد‌های کوچک بورسی طی دو ماه گذشته سوددهی بیشتری به نسبت نماد‌های شاخص‌ساز و بزرگ داشته‌اند.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت کالا‌های مصرفی از ابتدای سال تاکنون یک محرک برای ادامه رشد بورس قلمداد می‌شود، گفت: طبیعتاً با افزایش نرخ فروش محصولات شرکت‌های بورسی، آن‌ها با کاهش فروش و تولید مواجه خواهند شد، اما با توجه به افزایش انتظارات تورمی و همچنین جبران عقب‌ماندگی بورس از سایر بازار‌های سرمایه، می‌توان بازدهی ۵۰ درصدی را برای بازار سهام در سال جاری پیش بینی کرد.
آقابزرگی افزود: البته باید به این نکته مهم اشاره کرد که این افزایش قیمت سهام به مانند سال ۹۹ نخواهد بود، بلکه روند بازار به صورت پیوسته و آهسته به رشد خود ادامه خواهد داد، تحقق این موضوع در صورتی است که شرایط موجود در فضای سیاسی و اقتصادی کشور ثابت بماند، در این رابطه وضعیت بازار ارز، برجام و جنگ اوکراین به دلیل عدم ثبات، نمی‌تواند به عنوان پیش فرض در نظر گرفته شود، بنابراین در صورت تغییر هر یک از این متغیر‌ها باید دوباره بازار را از نو تحلیل کرد.
این کارشناس بازار سهام با تاکید بر اینکه نقدینگی سرگردان در جامعه می‌تواند به بازار سهام سرازیر شود، اضافه کرد: پول داغی که در حال حاضر در جامعه وجود دارد باید با برنامه‌ریزی مناسب جذب بورس شود تا از یک سو، تورم بسیار کمتری به وجود آید و از سوی دیگر موجبات رونق بازار سهام را فراهم آورد، این درحالیست که تجربه تلخ ضرر‌های هنگفت مردم در بورس باعث شده افراد برای ورود مجدد به صورت با تردید مواجه شوند.
وی با اشاره به اینکه به اعتقاد بنده شاخص ۲ میلیون واحدی دور از دسترس نیست، ادامه داد: اگر شرایط تورمی ادامه پیدا کند، شاخص کل بورس می‌توانند سقف تاریخی خود را که در سال ۹۹ به دست آمد را دوباره پس بگیرد، اما این موضوع مستلزم آن است که انتظارات تورمی همچنان افزایشی باشد، از سوی دیگر وضعیت برجام و توافق هسته‌ای نیز در این‌باره از اهمیت بسزایی برخوردار است.
آقابزرگی با اشاره به اینکه متاسفانه طی چند سال گذشته نقدینگی عظیمی در جامعه خلق شده است، بیان داشت: چاپ اوراق قرصه توسط دولت به منظور جبران کسری بودجه به این موضوع دامن زده است، همچنین بودجه سال ۱۴۰۱ نیز این وضعیت را تشدید کرده است، بنابراین تا زمانیکه این وضعیت پابرجا باشد، بر حجم نقدینگی که در حال حاضر در حال عبور از مرز ۵ هزار هزار میلیارد تومان است، افزوده خواهد شد، حال باید دید زمینه برنامه دولت برای مهار نقدینگی و به تبع آن تورم چیست.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.